Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„A rendező azt mondta, ha annyira meghízok, amennyire szeretné, mehetünk az Oscarra is” – interjú Román Katalinnal (Varga Bence)

 
Román Katalin (Fotó/Forrás: Fábián Évi / Fidelio)

Háromszor jelentkezett a Színművészetire, de minden alkalommal elutasították, legutóbb épp akkor, amikor Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmjét forgatta, amelyben a főszerepet kapta meg. „Rendkívüli és sokrétű” – e szavakkal jellemezte később Román Katalin alakítását az isztambuli Boszporusz Filmfesztivál zsűrije, amikor neki ítélték a legjobb színésznőnek járó díjat. A közelmúltban a Magyar Filmkritikusok díjátadóján ugyancsak a legjobb női főszereplőnek járó elismeréssel jutalmazták.

Hosszas várakozás után március 23-án végre a magyar közönség is láthatja a filmet, amely az örökbeadás témáját dolgozza fel, egy fiatal lány, Zsófi történetén keresztül, akinek hat hete van eldönteni, hogy mégis szeretné-e saját maga felnevelni gyermekét. Román Katalinnal ennek apropóján ültünk le beszélgetni egyebek közt arról, hogyan kapta meg a szerepet, milyen kihívásokkal kellett szembenéznie a forgatáson, honnan merített energiát a karakter megformálásához, illetve hogyan látja az anyák és a nők helyzetét itthon. Erőteljes alakítása alapján nehéz elhinni, de a fiatal színésznő tele van kételyekkel, örök pesszimista, ahogy azt magáról mondja. Mindeközben kendőzetlenül őszinte is, olyasvalaki, aki nem fél kinevetni akár saját magát sem.

Tovább a fidelio.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-03-09 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.