Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Minden import minőségi változást eredményez – A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Vajda Gergely válaszol (Weber Kristóf)


Vajda Gergely Fotó: Weber Kristóf

Vajda Gergely az egyik legismertebb magyar zenész: karmester, zeneszerző, klarinétművész. Ismert még a szervezői és szerkesztői tevékenysége, fesztiválokat hív életre, koncerteket szervez és rendez. Személyesen az Óriáscsecsemő című báboeráját láttam-hallottam tőle először, feltűnést keltett az Esterházy Péter kisregényéből komponált Fuharosok  című opera is.   

PRAE: Milyen közösségi zenei jelenségekhez kötődsz, felhasználod-e valamely nép zenéje vagy a populáris műfajok motívumait, vagy ezek milyen más módon hatnak rád?

Minden, pontosabban bármely közösségi zenei jelenséghez kötődhetek, amennyiben az említett jelenség számomra érdekes intellektuális kihívásnak tűnik egy adott pillanatban. Első, 2004-ben keletkezett zenekari darabom, amely a Dűvő címet viseli, kísérlet arra, hogy a népzene és az etno-jazz bizonyos elemeinek rám gyakorolt hatását azok reprodukciója segítségével megértsem és feldolgozzam...

Tovább a prae.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-02-25 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.