Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Alternatív jövőben játszódó magyar-szlovák animációs sci-fiért is szoríthatunk a Berlinalén

Szabó Sarolta és Bánóczki Tibor A műanyag égbolt című alkotása a Berlinale Encounters szekciójában debütál februárban. A rotoszkóptechnikával készült filmben olyan színészek legapróbb rezzenéseit láthatjuk visszaköszönni a vásznon, mint Keresztes Tamás, Szamosi Zsófia, Hegedűs D. Géza vagy épp Schell Judit.

Nyilvánosságra hozták a február 16-án kezdődő 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjait, amelynek Encounters elnevezésű szekciójában magyar alkotásnak is szurkolhatunk, itt kerül sor ugyanis Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta A műanyag égbolt című sci-fi animációjának világpremierjére – adta hírül a Nemzeti Filmintézet (NFI).

A rendezőpáros első mozifilmje – amely Keresztes Tamás és Szamosi Zsófia főszereplésével készült el – egy olyan jövőben játszódik, ahol a Föld növény- és állatvilágának teljes pusztulása után a tudósok egy hihetetlenül tápláló, az emberi testbe ültetett növényt kísérleteznek ki.

Ebben a kegyetlen világban, ahol a túlélésnek súlyos ára van, egy férfi minden szabályt áthág, hogy megmentse a felesége életét.

Tovább a fidelio.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-01-26 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.