Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Szeifert Natália kapta az idei Mészöly Miklós-díjat

 
Szeifert Natália Forrás: Facebook

Szeifert Natália regénye, az Örökpanoráma érdemelte ki az idei Mészöly-díjat, melyet Szekszárdon, Mészöly szülőhelyén adtak át. A szerzőt Szörényi László laudálta. Mészöly Miklós Emlékplakettet pedig Nagy Boglárka, a Jelenkor Kiadó főszerkesztője vehette át.

 

A 2004-ben Mészöly Miklós irodalmi hagyatékát gondozó Mészöly Miklós Egyesület által alapított díjat minden évben az író születése évfordulóján, január 19-én vagy az azt megelőző, illetve követő napokban adják át szülővárosában, Szekszárdon. A díj odaítélésénél jelentős szempont az írói, kritikusi, irodalomtörténészi életmű mellett, hogy olyan fiatal szerzőt emeljen ki, aki társadalmi kérdésekben is szívesen foglal állást. A díjat nem kizárólag magyar, de bármely közép-európai szerző megkaphatja. Az utóbbi évek díjazottjai többek között Danyi Zoltán, Szabó Róbert Csaba, Lábass Endre, Bartók Imre és Szvoren Edina.

  
  

Megjelent: 2023-01-24 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.