Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Ezek voltak a hazai aukciós csúcsárak 2022-ben – II. rész: élő művészek (Emőd Péter)

 
Keserű Ilona: Mozaikterv

Idén is érvényes, amit tavalyi hasonló listánk bevezetőjében írtunk: az élő művészek TOP10-es aukciós eladási listáján idén sem a nevek változtak meg, hanem az árak. Utóbbiak viszont olyannyira, hogy közelebb kerültek a klasszikus modernek áraihoz is; a legmagasabb áron eladott, élő művész keze alól kikerült mű az idén legdrágábban értékesített alkotások összesített listájára is felkerült. Ez korábban csak Reigl Juditnak sikerült, aki 2018-ban két művével is bekerült a TOP10-be.

Idén először fordult elő, hogy egy ma is aktív művész munkája, Keserü Ilona Sírkövek 2 című festménye kilenc számjegyű összegért kelt el; ez, mint a néhány napja megjelent abszolút toplistánkon látható volt, ott a 10. helyhez volt elég. Keserü Ilona amúgy is dominálta a piacot a kortársak legfelső árszegmensében; a most bemutatandó tíz műből ötnek ő a szerzője. Rajta kívül Maurer Dóra és Nádler István duplázott, Bak Imre pedig egy munkával szerepel a TOP10-ben. Hiányzik ugyanakkor az előző évben három művének árával is a legdrágábbak közé került Lakner László. Míg a legdrágább alkotásokat tavaly két, a Bodó Galériánál kalapács alá került tétel kivételével mind a Virág Judit Galéria értékesítette, az idei listán a Bodó Galéria helyét a Kieselbach Galéria vette át. Ők idén először rendeztek kifejezetten kortárs árverést, melyen az említett Keserü-munka ára átlépte a százmilliós küszöböt, s a művésznő egy másik alkotása ugyanitt a holtversenyben kilencedik helyet jelentő 20 millió forintért kelt el.

Tovább az artportal.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-01-07 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.