Videó

Részlet az MTVA P´amende, 2024.04.18-i adásából a henti79 csatornán.




Keresés a honlapon:


Tóth Krisztina: A felülről jövő pénzosztás évtizedekre megosztotta a szakmákat (Világi Máté)

Fotó: Veiszer Alinda produkciója

A szakmák elszegényedtek, a lehetőségek elfogytak, és a felülről befecskendezett állami pénzek rendszere egymásnak ugrasztotta a művészeket, tudósokat – mondta Tóth Krisztina József Attila-díjas író, költő, mikor Veiszer Alindával beszélgetett (a teljes közel egy órás videót havidíjas támogatásért cserében itt tudja megtekinteni). Tóth szerint a pénzosztás olyan konfliktusokat szült, ami évtizedekre megosztotta a szakmákat. Ezekbe beleérti többek között a filmeseket, a tudományos világot, és a képzőművészeket.

Példaként hozta az ösztöndíjakat, konkrétan a Térey-ösztöndíjat. Úgy látja, hogy aki megpályáz egyet, az rosszul érzi magát, mert beadta. Aki megpályázza, de nem kapja meg, az azért, érzi rosszul magát, aki pedig nem is pályázott, az azokra haragszik, akik viszont igen. Akik megkapják az ösztöndíjat, azokra haragszanak, akik nem adták be, és mérgesek rájuk, amiért pályáztak.

Tovább a telex,hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-12-19 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.