Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Közel s távol – A Bibliamúzeum „Kapcsok és kötelékek által…” című időszaki kiállításáról (Nagygéci Kovács József)

A Bibliamúzeum „Kapcsok és kötelékek által…” című kiállítása Kép forrása: bibliamuzeum.com

Az egymás mellett élés öröme és kihívásai mindenestől hozzátartoznak az emberi léthez, és a fizikai közelségnek az elmúlt években megtapasztalt korlátozottsága több területen megmutatta ennek jelentőségét. A Bibliamúzeum kiállítása valós találkozásaink tanúságát keresi a művészettörténetben.

„Kiállításunk alkotásai abban a korban készültek, amikor két ember kapcsolata a valós találkozásban, a szemtől szembe látásban és az együttlétben fogalmazódott meg. Ugyanakkor emlékeztetnek egy kapcsolatra, amelynek kötelékei egyre inkább meglazulnak és feledésbe merülnek: ez az ember és Isten kapcsolata” – olvasható a Bibliamúzeum új, időszaki kiállításának kísérőfüzetében. A tárlat a Dunamelléki Református Egyházkerület újjáépült és nemrég átadott Ráday utcai terében nyílt meg 2022. szeptember 30-án, és egészen december 17-ig látogatható. A teljes egészében egy magángyűjtemény festményeiből, szobraiból készült összeállítás olyan alkotókkal enged találkozni, mint Csontváry Kosztka Tivadar, Derkovits Gyula, Vaszary János, Berény Róbert, Patkó Károly, Vörös Géza, Kernstok Károly, Ámos Imre vagy Bernáth Aurél.

Tovább a kortarsonline.com cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2022-12-08 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.