Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


„Megtehetem, hogy csak a művészettel foglalkozzam” – Beszélgetés Barta Zsolt Péter fotóművésszel (Györgyei Szabó Magdolna)

Portréfotók: Kultúra.hu/Beliczay László

Barta Zsolt Péter fotóművész már több mint negyven éve alkot, képei számos rangos hazai és nemzetközi gyűjteményben megtalálhatók. Hatvanadik életévére időzítve (1962. június 23-án született) az Artphoto Galéria tárlatot rendezett neki Barta 60/Testek címmel.

Több mint negyven év fotóiból kellett válogatnia. Mennyire volt ez nehéz? Milyen koncepciót követett?

A válogatás azért volt nehéz, mert rengeteg fotóm van, a kiállítótér pedig viszonylag kicsi. Mivel a nyolcvanas években szinte végig az emberi testtel foglalkoztam, és később is vissza-visszatértem a témához, e kiállításom koncepciója a testek köré épül. Ezek a fotóim kötik össze a pályám kezdetét, 1980-at a mával, 2022-vel. Ahol hézagok vannak az időben, azokban az időszakokban általában mással, például növények, állatok, tárgyak vagy különböző jelenségek fényképezésével foglalkoztam.

Tovább a kultura.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-12-06 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.