Videó

Dokk est Szilasi Katalinnal. A dokk.hu videója
Keresés a honlapon:


Éli az életét (László Ferenc)


Fotó: jonatanfranzen.hu

Az évszakváltással a díjak szezonja is elérkezett, így most újra csak jelöltlistákról és odaítélt dekórumokról szól László Ferenc soros hírkalászata.

A héten, amikor Jean-Luc Godard, a történetmeséléshez, a (művész)filmekhez és egyáltalán a kortárs művészetekhez való viszonyunkat alapvetően meghatározó mester 91 esztendős korában elhagyta e sártekét, a könyves világ újabb díjak idei jelöltlistáit hírlelte. Múlt csütörtökön például a National Book Award, vagyis az amerikai Nemzeti Könyvdíj longlistjei váltak nyilvánossá – s a többes szám használata nem elütés, hiszen ez a kétszer (1936-ban, majd 1950-ben) megalapított elismerés jó ideje valóságos díjcsaláddá terebélyesedett. Ilyesformán külön jutalom jár majd novemberben a fikciós, a nem-fikciós, a költői, az angolra lefordított és a gyermekeknek, pontosabban a fiataloknak szánt könyvek legsikerültebbjeinek. Tehát nem kevesebb, mint öt lista jelent most meg, egyenként tíz-tíz tétellel, megannyi közelítési lehetőséget felkínálva az esélylatolgatók és a trendbúvárlók számára.

 Tovább a 1749.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-09-30 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.