Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Van a gúnyban keserűség? – Krámer Lili és Krámer György beszélget a SUB.LAB.PRO The Ensemble Program Onyx-estjéről (műsoron: Emanuel Gat: Sacre; Mészáros Máté: TK1/22; Molnár Csaba: Easy dances

 
Sacre / Fotók: Dömölky Dániel / A fotók forrása a Trafó

 

A kortárs azt ígéri, hogy „rólatok lesz szó”, tudtok kapcsolódni ahhoz, amit látni fogtok.

Krámer Györgyöt nem kell a szakmának és a közönségnek bemutatni, ezúttal új szerepben leányával, Krámer Lilivel beszélget, aki hivatását tekintve szociológus-kriminológus, és a Magyar Helsinki Bizottságnál a mai magyar igazságszolgáltatás rendszerszintű problémáival foglalkozik. (Tánc)színházba pedig sok előadóművészből álló családja révén régebb óta jár, minthogy megtanult volna beszélni.

Krámer Lili: Tetszett a felkérés, érdekesnek találtuk, hogy apa és lánya, a szakember és a laikus interjúkritikát csinál. Sokat jártunk együtt színházba, táncszínházba, és sokat beszélgettünk a látottakról, de ezt eddig rajtunk kívül más nem látta-hallotta, így izgalommal álltunk neki a feladatnak. Nézni is más úgy, hogy utána fogyasztható formában számot kell adni róla. Sok fejtörést okozott nekünk az este. Elmondod nagy vonalakban, hogy mit láttunk?

Krámer György: Három darabot három koreográfustól, amelyek mindegyike egy nemzetközi inkubátorprogram keretében készült. A táncosok vettek részt a programban, így mindhárom darabban nagyjából ugyanazokat láttuk szerepelni.

Tovább a tanckritika.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-09-22 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.