Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Kilépni egyéni meggyőződéseink fogságából – A MŰTŐ csoport Ezt a vad mezőt ismerem kiállítása (Kocsis Katica)


Fotó: Juhász G. Tamás

A MŰTŐ csoport Ezt a vad mezőt ismerem kiállítása rávilágít a közösségi ember és az alkotói ego közötti feszültségre, miközben a közös gondolkodás és a kollektív alkotás során megszülető művek vizualizálják a csoportos működésben rejlő lehetőségeket is.

Ebben az énközpontú társadalomban óriási kihívás egyéni karakterünket, motivációinkat, gondolatainkat háttérbe szorítani, saját meggyőződésünket elengedni, annak érdekében, hogy szervesen kapcsolódhassunk egy közösséghez, és megtaláljuk benne a magunk helyét és szerepét. Még nagyobb feladat ez egy művész számára, akiben zsigerileg munkál az önkifejezés vágya, az alkotói ego, amely folytonosan a felszínre óhajt törni. A Budapest Galéria Ezt a vad mezőt ismerem kiállításának izgalmát az adja, hogy rámutat a közösségi létezés és az alkotói ego közötti feszültségre, ugyanakkor rávilágít arra is, milyen előnyökkel jár, ha képesek vagyunk magunk mögött hagyni saját meggyőződéseinket és nyitni a Másik nézőpontja felé.

Tovább az orszagut.com cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2022-09-05 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.