Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Kispál és a Borz-koncert: vége a 90-es éveknek, és nem jött újra el (Aradi Hanga Zsófia, Haász József)

 

Tizenkét év után újjáéledt a Kispál és a Borz, ami nélkül a kortárs magyar könnyűzene és általában a kultúra, sőt, Pécs se lenne olyan és az, amilyen és ami. A rockzene főnixmadara két új dallal és egy kétnapos orfűi minifesztivállal tért vissza. A szombati koncertre, ami Bödőcs zenekari főispán úr ünnepi beszédével kezdődött, mi is elmentünk (a Bödőcs-beszédet ebben a Zacc-posztunkban nézheti meg). A szokatlan produkciót szokatlan módon dolgoztuk fel: négykezes koncertkritikát írtunk, de nem akármilyet: a szerzők egyike, Hanga lényegében Lovasi-szűz volt – pécsi létére! –, János viszont már akkor Kispál-koncertre járt, amikor Emesének még nem indult a busza.

Az idővel nem tudok mit kezdeni. Hogy telik, de hogy mégis itt marad.

Egy teleírt, összegyűrt papírlapként képzelem el, amely saját szabályai szerint formálódik tovább, a felszínén mindig más és más jelenik meg, új és új időpontok, helyek, arcok, nevek. Legtöbbször persze csak homályos pacák látszanak belőle, a kiolvashatatlan szöveg mögött szétfolyt érzések, lepattogzott zománcú emlékek rejtőznek.

Tovább a telex.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-08-29 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.