Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A halakat is fenyegeti a leesés veszélye — Reflexiók Trapp Dominika kiállításáról (Győrfy Laura)

 

Augusztus végéig látható még a 'Menekül a víz' című kiállítás a Trapéz Galériában, amely Trapp Dominika személyes kísérlete az ideologikusság levedlésére, a matériában való felszabadulásra és a személyesség közösségi érzületté alakítására.

Trapp Dominika legújabb képein megjelenő víz problémája már nem pusztán ökológiai felszólításként tematizálódik. A víz ebben az esetben inkább érzületek kiáramlásaként, pulzálásaként és hullámzásaként jelenik meg a különféle festészeti felületeken, amelyeken keresztül egyúttal a műtárgy saját létét és az alkotó definíciók alóli mentesülését is bemutatja. Az antropomorfizált víztükörből kirajzolódó női tekintetek nemcsak az ökofeminizmus újabb reszkető portréi, hanem a visszafordíthatatlanul egybeolvadt természet és ember hibridjei. A vízben kioldódott antropocén pedig beszínezi a folyókat, tavakat és tengereket – épp mint a tárlat talált papírfelületeit. A kiállításon Trapp a legbensőbb lelki élet misztikájának ábrázolásával megkísérli visszafoglalni az alkotásban való felszabadulást és a társadalmi hasznosságba szökött anyag önállóságát, mindezt úgy, hogy olyan munkákat vonultat fel, amelyek nem terelhetőek egyszerűen ideológiák vagy a környezetvédelem medrébe.

Tovább az artportal.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-08-08 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.