Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Olyan embereket keresünk, akikben törhetetlen alkotni akarás van – Interjú Kárpáti György Mórral és Moll Zoltánnal (Varga Dénes)

 

„Jó, ha van egy olyan hely, ahol tényleg szabadon lehet gondolkodni és dolgozni filmeken” – vallja Kárpáti György Mór és Moll Zoltán rendező, akik Szőcs Petrával közösen viszik a Castorp Filmműhelyet. Az első év tanulságairól beszélgettünk, a gyakorlatra fókuszáló kiscsoportos képzés előnyeiről és kihívásairól, régi mentorokról és a huszonéves korosztályt vonzó magnetikus térről. Az interjúból az is kiderül, miért válik hasznára egy fiatal rendezőnek, ha Barkóczi Noémival ír dalt. Ismét felvételt hirdetett a Castorp.

Odalép hozzátok egy ismeretlen ember, aki tudja, hogy kik vagytok, és a következőt kérdezi tőletek: „Rendező akarok lenni, mit tegyek?” Mit reagálnátok erre?

Kárpáti György Mór: Megkérdezném tőle, hogy van-e 5-10 éve ezen gondolkodni, és sokat dolgozni.

Moll Zoltán: Én nagyon erősen megkülönböztetem a szerzői és a kommersz filmet. Emiatt az lenne az első kérdésem hozzá, hogy milyen típusú filmet szeretnél csinálni? Milyen filmeket szeretsz? És mást fogok mondani, ha azt feleli, a Batmant és mást, ha Godard a válasza. Ha szerzői film, akkor azt mondanám, hogy nézz rengeteg formabontó filmet, nagyon sokat gondolkodj arról, hogy szerinted mi fontos az életben, amit más nem tud és kezdj el írni, forgatni, vágni.

Tovább a magyar.film.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-08-05 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.