Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Emberközeli kortárs művészet – Beszélgetés Schneller János művészettörténésszel (Szekáry Zsuzsanna)

 
Fotó: Müller András

Idén is színes kulturális programokkal várja a kortárs művészetek kedvelőit a Garten Balaton fesztivál. A négy helyszínen zajló, egyedülálló kortárs művészeti rendezvénysorozat egyik főszervezőjével, Schneller János művészettörténésszel beszélgettünk a fesztivál céljáról és különleges programjairól.

Mikor hívták életre a Garten Balaton fesztivált, és miben áll a különlegessége?

Az első rendezvényt – akkor még Garten néven – 2019-ben Bánki Ákos képzőművésszel szerveztük, azzal a céllal, hogy amikor a budapesti kulturális intézmények és galériák nyári szünetet tartanak, mi olyan izgalmas művészeti programot nyújtsunk a Balaton északi partján, amely kifejezetten a képző- és a vizuális művészeteket helyezi a középpontba.
A lovasi Nagy Gyula Művészeti Alapítvány galériájából és kerthelyiségéből indult kezdeményezésünk azóta már Felsőörsön, Csopakon és Alsóörsön is programokat kínáló fesztivállá nőtte ki magát. A Garten Balaton abban különbözik a többi fesztiváltól és lett unikálissá Magyarországon, hogy minden esemény, akár tárlat, akár pódiumbeszélgetés a képző- és vizuális művészet körül forog. Ilyen pedig tudtommal másutt nincs.

Tovább az orszagut.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-08-02 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.