Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


ViszontLátás – Kortárs ön/arcképek című csoportos kiállítás (Abafáy-Deák Csillag – Kölüs Lajos)

 

ViszontLátás – Kortárs ön/arcképek című csoportos kiállítás

2022. 06. 24 – 2022. 07. 30.
ÚjMűhely Galéria és Kávézó
2000 Szentendre, Fő tér 20.

A kiállítás kurátora: Sipos Tünde művészettörténész
Kiállító művészek:
Benyovszky-Szűcs Domonkos, Czene Márta, Gesztelyi Zsuzsi, Görög László, Herbert Anikó/ Haniko, Határ Attila, Incze Mózes, Jagicza Patrícia, Kaliczka Patrícia, Kontra Ágnes, Kósa Dorottya, Lengl Orsolya, Majoros Áron, Mátyási Péter, Papageorgiu Andrea, Szabó Franciska, Szabó Klára Petra, Szabó Tamás, Tayler Patrick, Verebélyi Diána, Verebics Ágnes, Verebics Katalin

Abafáy-Deák Csillag: Nézzünk tükörbe

Viszontlátjuk egymást (…), megtaláljuk egymást, mi minden alakban felismerjük egymást
Johann Wolfgang von Goethe

Szentendrét viszontlátni mindig nagy élmény, a város elválaszthatatlan a képzőművészettől, kiállításoktól, múzeumoktól. Június végén, az Újműhely Galériában megnyílt kiállítás címe:  ViszontLátás – Kortárs ön/arcképek. Ha figyelmesen olvassuk, rájövünk arra, hogy többértelmű cím. A viszontlátás szót nem elválasztja egymástól, hanem úgy illeszti össze, hogy a Látás szót nagybetűvel írja. Mi a fontos, a viszont, vagy a látás. Mindkettő, ezért lett egy szó, hiába helyesírás szempontjából nem helyes. Nem mindig az van, nem mindig azt csináljuk, ami helyes, ami előírt, mert úgy kell. Művészekként valami mást kell(ene) megmutatnunk, ha sikerül. 

Tovább a tiszatajonline.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2022-07-21 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.