Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Sejtelmes ismétlődések – Szalai Kata: Az ismétlődés folyosói (Zudor Boglárka)


Szalai Kata: Az ismétlődés folyosói (fotó: Áfra János)

Szalai Kata grafikáin és festményein izgalmas határátlépés történik médiumok között. A festőművész alkotásainak központjában a kilencvenes évek óta irodalmi szövegek állnak. Ezeket festi meg, gondolja újra, és a szövegek hangulatát érzékletes módon adja vissza munkáin. Szalai Katának a debreceni Élettudományi Galériában nyílt tárlata Az ismétlődés folyosói címmel. A kiállítás azért is különleges, mert a művész hosszas kihagyás – tíz év – után jelentkezett újabb munkákkal.

Belépve a kiállítótérbe izgalmas kettősség figyelhető meg a munkákon. Hideg tónusú, monokróm színekkel készült képek a terem két szélén, homokszínekkel operáló, meleg árnyalatú alkotások a középső falon. Szalai Kata új alkotásait Nádas Péter Emlékiratok könyvének Isten tenyerén ülünk című fejezete és Áfra János Rítus című verseskötete inspirálta. A tárlat elnevezése is az Áfra könyvében megjelent, azonos elnevezésű versre utal.

Tovább a kulter.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-07-15 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.