Videó

Dokk est Szilasi Katalinnal. A dokk.hu videója
Keresés a honlapon:


Lévai Ádám grafikusművész „Létvágy” című kiállításának megnyitása (Dr. Kemecsi Lajos)

Egy képzőművészeti kiállítás – sőt valójában bármely kiállítás megnyitása – a néprajztudományban bevett terminológiával élve, átmeneti rítusként értékelhető, érzékeny pillanata az időnek. A reflexió és az önreflexió kitüntetett alkalmaként működik – az esetek többségében, és jó esetben… Persze számos vonzó lehetőséget kínál egy-egy ilyen alkalom a fölkért megnyitó személyiségnek saját magáról közlendőnek vélt információk megosztására is az őt kényszerűségből udvariasan hallgató közönséggel. S beszél magáról a megnyitó személyiség, többé-kevésbé érintve az aktuális kiállítást,  a műveivel szereplő művész személyiségét, alkotásait és az ezekkel összefüggő érdemi közlendőket… Ez szerintem nem szép dolog!

Szóval, be kell hogy valljam, én is engedek annyiban ennek a – tényleg szinte ellenállhatatlan – vágynak, hogy elárulom, mélyen elfogult vagyok a most megnyíló kiállításon szereplő művésszel, Lévai Ádámmal kapcsolatban. 

Tovább az ujforras.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-06-13 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.