Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Addig védte az erőszaktevőket, amíg meg nem erőszakolták – Suzie Miller: Prima Facie / London, Harold Pinter Theatre (Gáll Anna)

 

Suzie Miller drámája, a szexuális erőszak témáját boncolgató Prima Facie egy hónapja debütált Londonban. A másfél órás monodráma főszereplője napjaink egyik legígéretesebb színésznője, Jodie Comer.

Jodie Comer, a mikro-kifejezések – pici, alig észrevehető, de nagyon hatásos grimaszok – koronázatlan királynője kétségkívül napjaink egyik legtehetségesebb előadóművésze. Nincs olyan szerep, amelyet ne olyan beleéléssel, mégis természetességgel játszana el, hogy a néző ne tátott szájjal bámulja a képernyőt, vagy hüledezzen azon, hogyan képes a liverpooli származású színésznő bármilyen nyelven vagy akcentussal megszólalni.

A brit színésznő legtöbbeknek a Megszállottak viadala (Killing Eve) című, alig egy hónapja befejeződött sorozatból lehet ismerős, amelyben Villanelle-t, az orosz pszichopata bérgyilkost alakította – a szerepért nem mellesleg BAFTA- és Emmy-díjat is kapott. Comer volt a Ryan Reynolds főszereplésével forgatott Free Guy női főhőse, ugyanúgy, mint Ridley Scott Az utolsó párbaj című mozijában. A Help című filmben nyújtott szerepéért május 8-án újabb BAFTA-díjat érdemelt ki. A jelek szerint Jodie Comer egyre több nívós produkcióban tűnik fel.

Tovább az index.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-05-19 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.