Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A vágány mellett vigyázzanak, a transzszibériai multiverzum mindenkit beszippant! – Kárpáti Péter: Moszkva-Peking Transzszimfónia (Aradi Hanga Zsófia)

 
Fotó: Dömölky Dániel / Katona József Színház

A Moszkva-Peking Transzszimfónia öt évvel ezelőtt, még egy egészen más világban született meg. 2022-ben, mire a dráma eljutott a magyarországi bemutatóig, már a címe is máshogy cseng. Kárpáti Péter drámaíró szövegét Novák Eszter vitte színre a Katona József Színház színpadán, május 14-én mutatták be. A premier előtti előadást néztük meg.

Mióta minden, de tényleg minden (minden) a multiverzumról szól, az ember a legváratlanabb helyeken találkozik a párhuzamos valóságok egymásra licitáló megfejtéseivel. Például, ha arra jár, a Katona József Színházban, a Moszkva-Peking Transzszimfónia előadásán. „Dokumentumabszurd” – jelöli a színlap a darab műfaját, ilyen persze nincs, amit az alkotók is tudnak, és maximálisan ki is használnak: nem létező műfajban bármit lehet, például dimenziókaput nyitni a transzszibériai expresszen.

Tovább a telex.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-05-17 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.