Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Távolban egy piros háztető – Kiállítás az ÚjMűhely Galériában (Fazekas Ildikó)

 
A „Szentendre örök vonzásában” című kiállítás megnyitója az ÚjMűhely Galériában
Kép forrása: MANK

Szentendre mindig jó ötlet. Akár a Duna közelsége, akár a könnyed sétára invitáló macskaköves utcái miatt. De legfőbb vonzereje mégis a művészet, hiszen nemcsak a látogatókat hívja vissza, de alkotók egész sorát marasztalja és inspirálja hosszú idő óta.

Szentendrét mindenki ismeri. Szentendrét mindenki szereti is. Ott máshogy meredekek a tetők, és más illatú szél, még a fagyi is más zamatú. Mégis, aki egyszer járt ott, annak visszatérve minden valahogy ismerős és otthonos. Ezért térünk vissza gyakran. Akik pedig olyan szerencsések, hogy ott is élnek, vagy ott alkotnak, azok minden bizonnyal megértik a látogatókat visszacsábító, megkapó otthonosság érzetet, ami visszahúzza és marasztalja a vendéget.

Ezeket az érzéseket lehet felfedezni az ÚjMűhely Galéria aktuális kiállításában, amelynek igen beszédes címe van: Szentendre örök vonzásában. A csoportos tárlat anyagát a Szentendréhez kötődő, itt lakó, művésztelepen alkotó művészek munkáiból válogatták, az idősebbektől a fiatalabb generációig, így igazán változatos kapcsolatok, élmények és azok lenyomatai kerülhettek egymás mellé.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-05-11 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.