Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Nyitottan minden irányba – Beszélgetés Mihályi Gáborral, a MÁNE művészeti vezetőjével (Szoboszlai Annamária)


Mihályi Gábor / Fotó: Horváth Péter Gyula

„Eddig sem volt a társulatom egy konzervatív zárvány, de ezután még több impulzus, bizonyos irányokba erőteljesebb nyitás következik.”

Nemrég Belgrádban jártál, március közepén Dubaiba utazol, és közben a Művészetek Palotájában is lesz új bemutatótok…

Igen, sok minden fut egymással párhuzamosan. A Müpában Káel Csaba megkeresésére készülünk egy bemutatóra, koreográfusként mellettem dolgozik Juhász Zsolt, a Duna Művészegyüttes vezetője és a társulatom három fiatal tehetsége: Kulcsár Klári, Farkas Máté és Ágfalvi György. Három évvel ezelőtt nagy sikerrel állítottuk színpadra a Csodaváró Betlehemes című produkciónkat, és Káel Csaba szeretett volna egy ahhoz hasonló előadást, mely a húsvéti ünnepkört járja körül. Döntően a paraszti hagyomány tavaszi szokásaira építünk, de érintjük a Húsvét drámáját szintúgy, mint a Feltámadás valóságát. A címe: Kivirágzott keresztfája. Szerepel benne a Szent Efrém férfikar és a Budapesti Énekiskola, ők hozzák a liturgikus vonalat, mi pedig a népi-paraszti kultúrát tesszük hozzá. Szokásom szerint ez sem lesz néptáncos képeskönyv, színházat szeretnénk belőle csinálni.

Tovább a tanckritika.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-04-29 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.