Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A fénykép, amely megváltoztatta az életemet – Új kiadvány jelent meg a fotó szemléletformáló hatásáról (Gyöngyösi Eszter)

 
Fotó: Untitled by Neša Paripović. © Neša Paripović. Mid-1970s

 

Megváltoztathat egy életutat egyetlen fotó? Mi kell ahhoz, hogy egy kép örökre az emlékezetünkbe égjen úgy, hogy bárhol, bármikor fel tudjuk idézni? Miben rejlik a kép punctuma? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések jártak a fejemben az Art Cinema új kiadványának, a The Photograph That Changed My Life lapozgatása közben.

Zelda Cheatle az elmúlt évtizedekben fotográfiával foglalkozott: hol alkotóként, hol kiadóként – a Zelda Cheatle Press monográfiákat adott ki kortárs brit művészekről és fotográfusokról –, hol galériásként vagy kurátorként. Kezdetben a The Photographers' Gallery-nél dolgozott, majd 1989-ben megnyitotta saját galériáját, ahol 2005-ig számos nemzetközileg elismert fotográfus munkáját láthatta a közönség. Az ismert művészek mellett fiatal, feltörekvő fotográfusok is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.

Tovább a punkt.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-04-28 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.