Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Pipőke és kuflihalom – Kecskemét City Balett: Hamupipőke; Kulcsár Noémi Tellabor: A kuflik és a nagy táncelőadás / Nemzeti Táncszínház (Szoboszlai Annamária)

 
Kecskemét City Balett: Hamupipőke / A fotók forrása a Nemzeti Táncszínház

Kisgyerekes szülők örök kérdése, hogy milyen színházi előadásra vigyék a gyerekeket…

Egy előadás erejéig ismét műsorra került a kecskemétiek sikeres mesebalettje Barta Dóra rendezésében, mely minden szempontból nagyszerű előadás. A tánc nyelvén beszél, de minimális hangzó szöveget – „légy mindig bátor és kedves” – jó érzékkel megenged magának. Van benne humor, apró kikacsintások a ma zenei világa felé, de épp csak annyi, hogy a gyerekeknek szánt erkölcsi tanító jellegű történet megőrizze romantikus vonásait zenében-táncban egyaránt. Úgy adagolja a Grimm-klasszikushoz a ma kultúráját és realitását, hogy azzal a mese drámaiságát erősíti (például apa és lánya felemás kapcsolatának, s a férfi új nőhöz fűződő vonzalmának ábrázolásában). Még a végkifejlet is egészen (sajnálatosan) mai, mert ahelyett, hogy a gonoszok csúnyán megbűnhődnének, mint egy régi vágású mesében, és nagylábujj meg sarok híján végigbicegnék további életüket, a Jó a keblére öleli őket, teljes a feloldozás, vagyis következmények nélkül lehet kegyetlenkedni ebben a világban.

Tovább a tanckritika.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-04-19 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.