Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Alföldi rendezi a Mária országát – Székely Csaba történelmi játékának olvasópróbája a kisszínházban (Hollósi Zsolt)

 

Székely Csaba új történelmi játéka, a Szegedi Nemzeti Színház felkérésére írt, Nagy Lajos halála után játszódó Mária országa olyan, mint a Trónok harca, és Alföldi Róbert rendezésében úgy keltik életre, mintha egy vidéki lagzi lenne. Kedden tartották az olvasópróbát, az ősbemutató április végén lesz a Kisszínházban.

Amikor egy színház rendel egy színdarabot a társulatának, abból nyögvenyelős művek szoktak születni. Székely Csaba tollából most nagyszerű darab született, amit ha 5-10-15-20 év múlva újra elővesz egy színház, akkor is megállja majd a helyét. Erről Barnák László főigazgató köszöntője után Alföldi Róbert rendező beszélt kedden a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában, ahol megtartották a Mária országa című történelmi játék olvasópróbáját. Az ősbemutatót április 29-re tervezik, remélhetőleg nem kell majd rá két évet várni, mint a pandémia miatt a Parasztopera múlt heti premierjére. 

Tovább a tiszatajonline.hu >>>

  
  

Megjelent: 2022-03-26 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.