Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Halmai Tamás: „Ez a díj most egyszerre öröm és felelősség” (K. Mayer András)


Halmai Tamás (Fotó: Bach Máté)

A közelmúltban prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és dr. Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár kulturális középdíjakat adott át a Pesti Vigadóban. József Attila-díjat kapott többek között a pécsi Halmai Tamás, aki jelenleg jobbára verseket és esszéket ír, s az év elején három kötete is megjelent.

„A felterjesztésről idővel tudomást szereztem, de ezzel együtt is váratlanul ért a József Attila-díj: vidéki, és főleg írószövetségeken kívüli irodalmárként sosem gondoltam, hogy realitása lehet egy efféle elismerésnek. Ez a díj most egyszerre öröm és felelősség” – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Halmai Tamás, aki március 15-én lesz 47 éves, vagyis minden szempontból szép volt az időzítés.

Amikor folyóiratközléskor kérik a „névjegyét”, rendszerint ez szerepel benne: költő, esszéista. Idén már három kötete is megjelent, a „Pascal, Hölderlin, Weil” című anyagban értelmező kisesszék találhatók, a „Ha angyalt látsz vendégül…” Károlyi Amy költészetével foglalkozik, míg az „Előfeledések” 777 hétsoros versét fogja egybe. Utóbbi volt a negyvenedik könyve.

Tovább a pecsaktuál.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2022-03-18 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.