Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A magyar Sipos Zsuzsannát, a Dűne látványtervezőjét is díjazták az idei BAFTA-gálán (Joób Sándor)

  
Sipos Zsuzsanna látványtervező és Patrice Vermette kanadai produkciós tervező a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjkiosztó ünnepségén a londoni Royal Albert Hallban – Fotó: Neil Hall / EPA / MTI

Átadták a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjait. A díjazottak között van a magyar Sipos Zsuzsanna látványtervező is, aki Patrice Vermette kanadai produkciós tervezővel együtt kapta meg a legjobb produkciós tervezésért odaítélt elismerést A Dűne című filmért. A Dűnét még három másik kategóriában díjazták, köztük a legjobb operatőri munkáért (Greig Fraser) is.

A díjakat a londoni Royal Albert Hallban adták át. A legjobb filmnek odaítélt elismerést A kutya karmai közt (The Power Of The Dog) kapta. A díjat Iain Canning, Tanya Seghatchian angol és Emile Sherman ausztrál producer vette át. A filmet Jane Campion rendezte, aki a legjobb rendezőnek járó díjat kapta meg.

Tovább a telex.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-03-18 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.