Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Megmenthet-e egy Alien egy antik festményt az enyészettől? (Polák Zsóka)

 

Mi történik egy rakás olyan festménnyel, ami bizonyos szempontból értéktelen, hamis, nehezen eladható vagy épp nem kell senkinek? Eressz rá egy rakás tehetséges magyar képzőművészt, hogy a hamisból eredetit, az értéktelenből értéket kreáljanak. Így kerülhet egy Alien az iszogató katonák közé, az ördög az erdőbe vagy épp ufók Jézus feje fölé. A SAMSARA Projects első kiállítása múlt héten nyílt meg, március 8-án bárki licitálhat az újragondolt képekre.

A Mónos Péter által alapított Samsara Projects kulturális vérfrissítést tűzött ki célul: rendhagyó kiállításaikkal és rendezvényeikkel ráznák fel a magyar műtárgypiacot. Első tárlatuk máris izgalmas koncepcióra épül: egy elhunyt üzletember hagyatékának maradékát, 27, nehezen értékesíthető alkotást gondolták újra tehetséges magyar képzőművészek. És mit is kezd 27 művész egy rakás olyan festménnyel, ami épp nem kell senkinek?

Átértelmezi, aktualizálja, újrateremti, a hamisból eredetit hoz létre.

Tovább a 24.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-03-09 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.