Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Vanessa Veselka: Az eltűnt lányok országútja (Maczelka Csaba)

 
Fotó: Wikipedia / Jacob Ufkes

 

Mindig módszeresen járt el, az autópálya volt a vadászterülete, tinilányok között kereste prédáját. Szökevény lányok között. Olyan lányokat keresett, akik senkinek sem hiányoznának. 1985 nyarán e sorok írója is ilyen lány volt. Egyik éjjel az I-95-ös autópályán lestoppolt egy vadidegent, majd élete legfélelmetesebb pillanatait élte át. Sok évvel később most visszatér szökevény fiatalkora színhelyére, hogy felderítse a rettegés nyomait – és az e rettegésbe belehaló lányok nyomát.

1985 nyarán, Pennsylvaniában, valahol Martinsburg környékén egy fiatal nő testét emelték ki a kamionparkoló szemeteskonténeréből. Épp sikerült fuvart szereznem, egy közeli kamionban ültem; vártam, hogy a sofőr fizessen, és indulhassunk. Amikor megtalálták a nőt, kiabálás hallatszott. Egy férfi szaladt ki az étteremből, mindenkivel ordibált, hogy menjenek odébb, miközben kisebb tömeg verődött össze a konténer körül az esőben. Gyorsan elterjedt, hogy a halott lány egy tini stoppos volt. 

Tovább a 1749.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-02-26 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.