Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Életmentő titok – Jonas Poher Rasmussen: Flee / Menekülés (Búzás Anna)

 

Hosszú és nehéz meneküléstörténet elevenedik meg ebben az animációs dokumentumfilmben: a főszereplő terápiás jelleggel járja be tudatának és emlékeinek mély rétegeit, mely nem hagyja érintetlenül a nézőt, csontig hatol a folyamatos veszély és reménytelenség érzete. Tematikájában nem egyedülálló, a formát tekintve sem népszerű műfajú, mégis elemi hatással bír és fogva tart a Menekülés.

Egy szívszaggató történet Aminról, aki 20 évig senkinek nem mondta el, hogyan menekült el családjával Afganisztánból Moszkvába és onnan hogyan sikerült egyedül eljutnia Dániába. A film igaz történetet dolgoz fel, a rendező közeli barátja a főszereplő, akinek védelme érdekében a valódi nevét nem ismerjük meg. A történet két síkon játszódik: Amin immár felnőttként meséli el menekülése történetét Dániában kamaszkori barátjának, Rasmussennek; az emlékek megidéződnek és egyfajta terápiás célt szolgálnak. 

Tovább a filmtett.ro cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-02-24 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.