Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Omikron alatt is mozgásban – Az öreg hölgy látogatása / Gül baba / Szigligeti Színház, Nagyvárad (Turbuly Lilla)

 

Miniévadra invitálta a nagyváradi Szigligeti Színház a nézőket és a kritikusokat január utolsó hétvégéjére…

Bátor vállalás ebben az omikronos időszakban, és az már önmagában siker, hogy a három tervezett előadásból kettőt sikerült megtartani, az egyiket egy beugrás izgalmaival színesítve. (Hozzá kell tenni: Romániában csak az oltási igazolvánnyal rendelkezők mehetnek színházba.) Így amíg Budapestet szélvihar tépázta, a határ túloldalán egy csöndes, napfényes hétvégét tölthettünk a „Pece-parti Párizsban”, igaz, a jogos óvatosság miatt kritikusok is éppen annyian voltunk, ahány fekete kacsa a folyó vizében: ketten.

Első este Az öreg hölgy látogatását adták. Az előadás az éppen negyven éve társulati tag Fábián Enikő jutalomjátéka. (Pályájának fontos pillanatait egy kis kiállítással idézték meg a színház emeleti csarnokában.) Az ő története éppen az ellentettje Claire Zachanassianénak, hiszen ő negyven éve hűséges a városhoz és a társulathoz, míg a darab főszereplője negyven év távollét után tér vissza szülővárosába, hogy a városlakókat felhasználva bosszút álljon egykori szerelmén. Jubilál a Claire szerelmét, Alfred Illt alakító ifj. Kovács Levente is, aki harminc éve tag a Szigligetiben.

Tovább a kutszelistilus.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-02-10 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.