Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Minden előadásnak meg kell találnia a saját zenéjét – Interjú Nagy Józseffel az "Omma" című előadás kapcsán (Gyurkovics Virág)

 

A tánc eredetének, gyökereinek felkutatására tett kísérlet, de a fekete Afrika és a vajdasági feketeföld közötti párhuzamot is megtalálta a párizsi Atelier 3+1: Omma című produkciója Nagy József rendezésében. Az előadás látványát képező dinamikus csoportkompozíciók legfőbb eleme az emberi test – a fekete test –, annak minden rezdülésével, feszülésével, a róla visszaverődő fénnyel.

Nagy József táncos, koreográfus, rendező, pantomimművész és fotós, 1980 óta Párizsban él. Ott alapította meg a JEL Színházat, és ezzel párhuzamosan létrehozott egy új műfajt, amely újrakeretezte a színház, a tánc és a performansz korábbi ismereteit. A vajdaságból, Magyarkanizsáról származó alkotó visszatérő vendége a szabadkai Desiré Fesztiválnak, ahol rendszeresen nyomon követhetjük legújabb rendezéseit. Nagy Józseffel a fesztivál keretében bemutatott előadása alkalmával beszélgettünk.

Tovább a dunszt.sk cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-01-29 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.