Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


MIZÚJS, MAGYAR DESIGN? 10+1 design kísérlet a Fészek Galériában (Pszota Dalma)

 

A Fészek Galériában november 2-án nyílt az 1972-es, hatásában ma is jelentős Magyar design (10 kísérlet) című kiállítás kortárs adaptációja, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak projektje.* Amellett hogy a kiállítás felidézi a magyar design – és főleg az arról szóló diskurzus – egyik fontos állomását, parafrázisként felállít egy saját válogatást a kortárs magyar designból az egykori elvek mentén.

A válogatásból az is szembetűnik, hogy az évtizedekkel ezelőtti, megfogható tárgy-fókuszú kiállításszemléletből magát az ötletet és annak használhatóságát is értékeli. A mindennapi élet jobbá, gondtalanabbá és minőségibbé tétele ma már nemcsak használati tárgyakon, hanem inkluzív társasjátékokon, anyagkísérleteken és a webdesignon is visszaköszön. Missziója kettős: láthatóvá tenni az elméletis hallgatók tevékenységét, illetve egy tudatosabb tárgyhasználat és vizuális kultúra felé terelni a társadalmat.azaz kész válaszok helyett problémafelvetésekkel formálni a diskurzust.

Tovább a prae.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-12-03 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.