Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A Biblia nem áporodott cucc – Beszélgetés Miklya Luzsányi Mónikával (Falusi Dóra)

A teológuskunt és íróként is tevékenykedő Miklya Luzsányi Mónika új könyvében úgy mutatja be az ismert biblia szereplőket és történetüket, hogy azokkal a mai kor gyermekei a lehető legkönnyebben tudnak azonosulni (a könyvről itt olvashat bővebben). A képregények szuperhőseit megszégyenítő módon küzdenek és használják nem mindennapi erejüket. A hit kialakíthatóságáról és a régi történetek mai befogadhatóságáról beszélgettünk.

A könyv ismertetőjében a több ezer éves bibliai szereplőket a modern szuperhősökhöz viszonyítja. Miért tartotta fontosnak ezt a párhuzamot kiemelni?

Mert a mai mércével mérve, illetve a mai szóhasználattal valóban szuperhősök voltak. Mózesnek, Sámsonnak, Gedeonnak vagy akár Dávidnak is olyan kalandos élete volt, hogy egy kis dizájnolással simán lehetne ebből akciófilmet készíteni. De nyilvánvaló, hogy ha másmilyen kultúrában élnénk, akkor eszembe se jutott volna a szuperhősködés.

Tovább a konyvterasz.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-11-14 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.