Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Punk a hangversenyteremben – Patti Smith / Liszt Ünnep (Csabai Máté)

Élvezni akarjuk a koncertet, hiszen mindannyian úgy érezzük, nagy dolog, hogy ő most itt van. Szerencsére Patti Smith is élvezni akarja. Szégyenlős pár vagyunk egy első randin, ő és a közönség. CSABAI MÁTÉ ÍRÁSA.

Nyilván csak az idő. Az idő teszi ilyen széppé: Patti Smith találkozik Robert Mapplethorpe-pal, addig kísérik hazafelé egymást, míg kénytelenek bevallani, hogy egyiküknek sincs hova mennie. Patti Smith klubszendvicseket csór egy fogadásról, mert éhes, pakolja a szatyrába, ott van a partin Jim Morrison is, ő már híresség, a hamburgerekre mutat, azt mondja, azok finomak, én azokból is vinnék. Patti Smith ételt akar venni egy automatából valamelyik számozott utcában, de hiányzik néhány centje, az arra járó Allen Ginsberg segíti ki, aki rögtön fel is akarja szedni, mert fiúnak nézi a vékony, szögletes arcú lányt. Nyilván csak az idő teszi ilyen széppé a punkokat, a szó akkor még széles körben szitokszó volt, nem zenei műfaj, de a punkság jelen volt. És az idő teszi ilyen széppé és egyszerűvé azt is, hogy ez a nincstelen, rozzant szobában éldegélő könyvmoly olvasgat, rajzolgat, lemezeket hallgat, aztán egyszer csak felveszi a Horsest, rajta a Gloria, minden idők egyik legdögösebb rockdala.

Tovább a revizoronline.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-10-23 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.