Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„MINDIG RÁMCSODÁLKOZNAK…” Homonnai Katalinnal Szentgyörgyi Rita beszélgetett

Volt már utcakölyök és király, kislány vagy éppen despota színházigazgató. A Stúdió K Színház alkotóközösségének egyik húzóneve, aki ért a bábok nyelvén, és természetesen hozza magából a kortalan, időtlen, nemileg behatárolhatatlan karaktereket is. Homonnai Katalin számára gyerekkorától egyértelmű volt, hogy az átváltozások művészetét választja. Fodor Tamást tekinti a mesterének, több mint 25 éve tagja az általa alapított alkotóközösségnek. A kis szerepek nagy pillanatainak elismeréséül 2018-ban Aase díjat kapott.

Az alkatod eleve predesztinál a gyerekszerepekre, Az utolsó aleppói bohócban is kiskorúakat játszottál. És ha jól tudom, ezért a kettős alakításért kaptál Kult50 díjat.

Még a pandémia előtt, 2020-ban kaptam a díjat Udvaros Dorottyával, Szirtes Ágival, Garai Judittal, Schneider Zoltánnal egy kategóriában. Az akkor elmaradt díjátadó még várat magára. Az utolsó aleppói bohócban bandavezért és csicskafiút játszottunk, epizódszereplők voltunk Sipos Gyuri kollégámmal. A próbákon az írott szövegünk elmondása után elkezdtünk hülyéskedni Gyurival, amit Blaskó Bori rendező meg a többiek nagyon élveztek. Ebből aztán remek improvizáció született, amit minden előadás alatt irányítottan csináltunk, az eleje és a vége megvolt, közben kulcsszavakra szabadon improvizálhattunk. 

Tovább a szinhaz.net cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-10-05 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.