Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója
Keresés a honlapon:


Szobrocskákban nem lehet mérni a minőséget – Interjú Mundruczó Kornéllal (Szabó B. Eszter)


Fotó: Gordon Eszter

Nagy sikerrel zárult magyar részről a cannes-i fesztivál, Mundruczó Kornél már a nyolcadik alkalommal szerepelt a világ legrangosabb filmfesztiválján, ezúttal az Evolúció című filmjét láthatta a szakma. Régi terv, hogy leüljünk a rendezővel beszélgetni, apropó ugyan mindig volt, de most valami nagy együttállásnak köszönhetően Magyarországon „találtuk” a rendezőt…

A lapok a cannes-i úttal voltak tele, de utána – ha jól tudom – egy másik fesztiválon is „megálltatok”…

Igen, Franciaországban, azon beül is Avignonban, és valóban erről kevesebbet lehetett hallani, valamiért kiesik a köztudatból, ami abszurd, mert a legjelentősebb színházi fesztiválról beszélünk. Nekem úgy tűnik, a színház nem érdekli igazán a médiát, még a vezető lapoknak is ritkán van színházkritikájuk. Egyébként nagyon jó időszak volt ez, kezdtük a Velencei Biennálén a Nehéz Istennek lenni című darabbal, amit a Proton Színházzal csináltunk, aztán Cannes-ban volt az Evolúció című film, majd Avignonban a Pieces of a Woman Lengyelországban elkészített színházi változatával, ami még a film előtt született, csak ugye a pandémia miatt csúszott egy évet a fesztivál. 

Tovább az art7.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-08-28 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.