Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Ezek a sorsok megmutatják, hová vezet az esztelen homofóbia (Czeglédi Fanni)

A melegeket „kigyógyító”, úgynevezett reparatív terápia képviselőiről, az álpszichológia mögé bújó mozgalom hatásairól számos könyv és film született már az elmúlt években, Kristine Stolakis azonban arcot is ad a túlélőknek és az ilyen szervezetek korábbi, „exmeleg” vezetőinek a Pray Away című dokumentumfilmben.

Vezetőként arra tanítottak, hogy elismerjem a veszteséget, de magyarázzam ki, ne vegyek róla tudomást. És utálom, hogy ezt tettem. És sokan vagyunk olyanok, akik nem leszünk öngyilkosok, de belülről felemésztjük magunkat, megtagadva azt, akinek isten teremtett minket fogalmaz Randy Thomas, az Exodus nevű szervezet egykori alelnöke, miután a kamerák előtt sírva mondta el: tudja, hogy vér tapad a kezeihez, amiért éveken keresztül exmelegként hirdette, hogy a homoszexualitás megváltoztatható.

Kristine Stolakis legújabb dokumentumfilmje egy Magyarországon is aktuális vitába csöppent bele: a Netflixen látható Pray Away magja ugyanis a homofóbia, amit, ha ahelyett hogy kikaparnának a földből, inkább nagy odafigyeléssel nevelgetnek, mígnem virágba borul, akkor könnyen romba döntött sorsokkal és eldobott életekkel találjuk szembe magunkat.

Tovább a hvg.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-08-26 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.