Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„A vágó a közönséget képviseli, az ő szemükkel kell látnia a filmet” – Interjú Duszka Péter Gáborral (Várkonyi Zsolt)

Duszka Péter Gábor többek között olyan nagyjátékfilmeken dolgozott vágóként, mint a Guerilla vagy a FOMO, de ő készítette a Viszkis, a Kincsem és a Drakulics elvtárs előzetesét is. A szakembert az előzetesek vágásáról és arról is kérdeztük, mely külföldi rendezőkkel dolgozna együtt legszívesebben.

Egy interjúban említetted, hogy már általános iskolásként foglalkoztatott, hogyan lehet képek segítségével történetet elmesélni, és folyton ott volt a kezedben a kamera. Mesélsz kicsit erről az időszakról?

A nagybátyám operatőr volt, és rengeteg családi eseményen forgatott. El voltam bűvölve, hogy mi ez a nagy eszköz, amivel képeket lehet rögzíteni, nem is akármilyet: mozgóképet. Ez gyerekkoromban óriási dolognak számított, sehol nem volt még a ma már mindenki számára elérhető digitális képrögzítési kultúra. Először tizenkét évesen, a sulirádióban kezdtem, de a hangszerkesztés mellett volt lehetőségem kipróbálni az iskola kameráját is. 

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-07-31 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.