Videó

A Pécs 8 csatorna videója
Keresés a honlapon:


A férjem története – Enyedi Ildikó: A feleségem története / Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 2021 (Gyenge Zsolt)

Látványos díszletek közt, gyönyörűen komponált képeken anélkül jelenik meg Füst Milán megszállott féltékenység-drámája, hogy a belső történéseket megélhetnénk. Enyedi Ildikó nagy formátumú filmjét a cannes-i versenyprogramban mutatták be. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.

A film utolsó harmadában Störr kapitány régi üzlettársa és barátja társaságában iszogat, majd a bárzongoristához lépve valami holland tengerésznótára gyújt. Mikor egyre nagyobb hangon énekelve leginkább belendül, öreg barátja az asztaltól hangosan tapsolva állítja le a kínossá váló szituációt és az ennek hatására feszengeni kezdő Störrt. Ami ebben a röpke, szinte jelentéktelen jelenetben megtörténik, mindennél jobban jellemzi ezt a nagydarab, időnként férfiasságra törekvő, majd szinte ugyanazon pillanatban önmagától is megrettenő, folyamatos önmarcangolásba forduló, határozottságát idétlen bizonytalankodással gyengítő férfit. 

Tovább a revizoronline.com cikkére >>>

  
  

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.