Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Mundruczó Kornél és Wéber Kata: Nem akartuk ábrázolni az ábrázolhatatlant – Interjú Cannes-ból az Evolúció alkotóival (Pozsonyi Janka)

Vadonatúj szekcióban mutatkozott be Cannes-ban Mundruczó Kornél és Wéber Kata Evolúciója, amit saját előadásukból formáltak egész estés játékfilmmé, egy holokauszttúlélő család három generációjáról és az örökölt traumáról. A bemutató másnapján Cannes-ban meséltek a tizenhárom napos, gyors tempóban lezajló forgatásról, a kísérleti szerkezetről, a film álomszerű világáról és a történet személyességéről.

A járvány alatt megjártátok Velencét is, és most itt vagyunk Cannes-ban. Van jövője ezeknek a nagy fesztiváloknak?

Mundruczó Kornél: Nekem úgy tűnik egy évig még minden zavaros lesz a COVID miatt. Ebből persze a piac gyávasága is következik, lassú az eladás, üres a Marche (a filmszakmai piac Cannes-ban – a szerk.). A pandémia és a streamerek – mondom ezt a Pieces után – sem segítettek a mozin. Miközben mégis őrült nagy ünnep, hogy ilyen sok filmet bemutatnak itt telt házakkal. Itt lenni is felszabadító, valahogy nincs az a gyilkos hangulat, ami általában jellemző Cannes-ban. Vagy talán ez annak is köszönhető, hogy az új Premiéres szekcióban szerepel a film.

Tovább a magyar.film.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-07-17 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.