Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Demencia és nosztalgia japán módra – Japán Filmhét 2021 / Japán Alapítvány Budapest (Süll Kristóf)


Látogatóban Gyöngyhagyma úr édesanyjánál

A két évvel korábbi, 2019-es Japán Filmhét lázadó és csavargó fiatal főhősei helyett idén múltba révedő idős karakterek és a tradicionális családmodell került a fesztivál programjának középpontjába. SÜLL KRISTÓF ÍRÁSA.

Kellemes meglepetésként érhette a mozi szerelmeseit, amikor a Japán Alapítvány Budapest bejelentette, hogy idén júniusban ismét filmhetet szervez. Bár a nyári időzítést megszokhatták az évente megrendezendő esemény lelkes követői, 2021 elején már tanúi lehettek egy csaknem 30 japán alkotást felvonultató online filmfesztiválnak a JFF Plus jóvoltából. A márciusig tartó streaming esemény után két hónappal pedig már a budapesti Toldi mozi is megnyitotta kapuit, hogy otthont adjon az alapítvány közkedvelt rendezvényének. Ugyancsak meglepő és egyben szívderítő a tény, hogy az említett filmszínház nagyterme csaknem megtelt a filmhét vetítései során.

Tovább a revizoronline.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-07-02 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.