Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Illúzió(rombolás) a virtuális térben – Portré Kóródi Zsuzsanna vizuális művészről (Mészáros Flóra)

Kóródi Zsuzsanna fiatal kortárs vizuális művész, aki az üveg teremtette optikai illúzió és a digitális képtervezés adta lehetőségeket kutatja. Portréjának aktualitását a VILTIN Galéria második számára rendezett tárlata adja, amely még június 12-ig látható.

Kóródi Zsuzsanna rétegzett, nyomtatott, áttetsző üvegek mögött teljes lefedésben fixálja saját tervezésű digitális printjeit, így az üveg sávozása pontosan illeszkedik az alatta lévő színvariációkat felvonultató nyomat formáira. Az összeillesztés révén megszülető reliefek, a kép és szobor határán mozgó felületek mindeközben a néző szemében a háromdimenziós tér végtelen variánsaivá válnak. Ezek a mértani precizitással megtervezett rétegek végül párhuzamos és merőleges képeket generálnak, vertikális és horizontális irányban is ismétlődő folyamatokat írnak le – így gyakorlatilag a befogadó mozgásától függ a keletkező ritmus és dimenzió érzékelése. A nézőpont-változtatással Kóródi maximálisra fokozza az optikai illúziót. A befogadó tekintete, biológiai és tudati látása több feladattal szembesül, ezáltal meg kell fejtenie a kép valamennyi rétegét, vagyis a transzparens alkotás működését.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-06-10 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.