Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Elég nagy árat fizettem ezekért a versekért – Mesterházi Mónika interjú (Nagy Gabriella, Szekeres Dóra)


fotó: Szilágyi Lenke

A mostani kötetem utolsó darabjai témájuknál fogva valóban személyesebbek, olyan élményekhez kötődnek, szeretteim halálához, amelyekhez a visszafogott, de talán mégis szenvedélyes hang illett.” – A hónap szerzőjével, Mesterházi Mónikával beszélgettünk legújabb kötetéről, gyászmunkáról, egyéni és társadalmi felelősségről. 

A 2007-es Sors bona válogatott kötet után 14 évvel a Nem félekben mintha egy egészen új Mesterházi Mónikával találkoznánk. Sűrűbbek, radikálisabbak, személyesebbek, letisztultabbak ezek a versek. Érzékelsz te is hasonlót a most közzétett anyagon?

Sors bona új anyagát én szerettem, különösen a Duna-parthoz köthető darabokat, és a harmadik kötetemből újra felvett „Sors bona”-t vagy más verseket is, de a válogatott versek közt egészen régiek is szerepeltek, méghozzá azért, mert a régi köteteim már nem voltak beszerezhetők, ezért nem válogattam az anyagot túl szigorúan. 

Tovább a litera.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-06-03 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.