Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Véres csoportterápia – Kritika Az igazság bajnokai című filmről (Berényi Csaba)

A dán morbid humor fenegyerekének, Anders Thomas Jensennek az új filmje szimpla bosszúmoziként indul, de a műfaj szabályait olyan kreatívan borítja meg, hogy a vérontás végül egy bizarr mentálhigiénés foglalkozássá lényegül át.

Elég erős éve van Mads Mikkelsennek, aki a Még egy kört mindenkinek sikere után ezúttal egy még inkább labilis, a veszteségét feldolgozni képtelen, szikár, gyászoló veteránt alakít. Markus felesége egy metrószerencsétlenségben életét vesztette, a lánya pedig megsérült. A férfinak így szembe kell néznie a rászakadó traumával és a külföldi bevetései miatt elhanyagolt szülői szerepkörrel is. Őt találja meg Otto (Nikolaj Lie Kaas), a baleset egyik túlélője, aki a katasztrófát megelőző másodpercekben adta át a helyet Markus felségének, így legalább részben felelősnek érzi magát a nő halálért. A statisztika és a valószínűségszámítás megszállottjaként Otto két IT-s barátjával együtt meg van róla győződve, hogy nem baleset, hanem merénylet történt, amit az Igazság bajnokai nevű motoros banda/terrorszervezet követett el. A gyanús véletlenek még gyanúsabb összefüggésekké állnak össze, így a bosszúnarratíva innentől egyenes úton vezethetne a vélt vagy valós erkölcsi elégtételig.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-06-01 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.