Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„A felnőttképzésben a sokszínűség a fontos” – Beszélgetés Péterfy Gergellyel az irodalomi tehetséggondozásról (Pánczél András)

Péterfy Gergely József Attila- és Márai Sándor-díjas írót Pánczél András kérdezte a Péterfy Akadémián zajló irodalmi tehetséggondozásról.

– Mióta foglalkozik irodalmár tehetséggondozással? Melyek voltak a főbb állomások? Mi vezetett saját íróakadémiájának megvalósításához?

– A kétezres évek elejétől a Miskolci Egyetemen – ahol akkoriban tanítottam – és a József Attila kör szervezésében is voltak kreatív írás-óráim, majd egyre több magántanítványom gyűlt össze. Egy idő után a növekvő igényeket látva úgy ítéltem meg, hogy saját intézményt kell létrehoznunk a feleségemmel, Péterfy-Novák Évával, így hoztuk létre a Péterfy Akadémiát. Hosszú távú terveink között szerepel többek között a színészképzés beindítása is a húgommal, Péterfy Borival.

Tovább a tiszatajonline.com >>>

  
  

Megjelent: 2021-05-06 16:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.