Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Az első mindig más, olyan, mint egy gyerekkori szerelem – Török Ferenc 50 – Interjú a Moszkva tér és az 1945 rendezőjével (Varga Dénes)

Összesűrűsödtek a kerek évfordulók Török Ferenc életében: április 23-án volt 50 éves, illetve 20 éve mutatták be a Moszkva teret. Mindez kiváló ürügyet adott arra, hogy átvegyük vele az elmúlt fél évszázadot. Száz éves lelkek, mitikus Amerika, repülők a Terv presszóban, rohanós kétezres évek, Hajós Alfréd, Andy Vajna, SZFE-őrület és papírmaffia. Mi a titka Moszkva térnek? Miért volt hősies az Overnight? Mi volt a mázli az Isztambullal? És miért nem volt baj, hogy éveket kellett várni az 1945-re? Török szerint egy igazi filmesnek mindig van két-három, bármikor beélesíthető projekt a fiókban. Ő egyről mesél nekünk, a kis magyar Sebhelyesarcúról.

Milyen érzés fogott el, amikor az 50. születésnapod alkalmából kértünk tőled egy interjút?

Ha már ilyen vénember lettem, szívesen adok egy igazán életigenlő, nagyon pozitív, filmrajongó interjút, e csodás születésnap illetve a kötelező tavaszi újjászületés alkalmából. Nagyjából egyszerre indultunk a pályán, a Filmhu is akkor bontakozott, mikor mi végzősök voltunk az SZFE-n a kilencvenes évek legvégén.

Tovább a magyar.film.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-05-06 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.