Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Új utakat keresünk – Interjú Jurák Bettinával (Pataky Diána)

Jurák Bettinát a Kecskemét City Balettnél eltöltött évek, valamint a „2019-es évad legjobb pályakezdő táncművésze” szakmai elismerés után szabadúszóként láthatjuk táncszínházi előadásokban, filmekben és reklámokban. Vele beszélgettünk a táncművészek jelenlegi helyzetéről, lehetőségekről, motivációvesztésről, valamint karrierjének fontos mérföldköveiről.

Ha arra kérnélek, mesélj a tánccal kapcsolatos első emlékedről, milyen szavakkal festenéd le a képet, amit látsz? Mikor érezted azt először, hogy ez a te utad?

 

Ha visszapörgetem az eseményeket, két nagyon erős kép él bennem. Az egyik, amikor a nagymamám kézen fogott, és elvitt egy flamenco előadásra, majd az, amikor láthattam egy végzős lány gálaműsorát. Emlékszem, elvarázsolt a mozdulatainak látványa. Itt kezdődött mély és visszafordíthatatlan kapcsolatom a tánccal. Alig három éves voltam, amikor beírattak a szüleim az első balettórámra, s nyolc, amikor eldöntöttem, hogy egyszer ez lesz a hivatásom. Egy évre rá sikeresen felvételiztem az akkori Táncművészeti Főiskolára, majd fel is költöztem Budapestre.

Tovább az art7.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2021-03-21 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.