Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Megint nagyot mennek a pécsiek: henteshez, patikába és drogériába látogat a kultúra!

Mivel a járványhelyzet miatt jó ideje nem látogathatók a kiállítóterek, Pécsett olyan meglepő helyeken bukkannak fel művészeti alkotások, ahol még a korlátozások idején is találkozhatnak velük az emberek! A Zsolnay Örökségkezelő NKft. formabontó akciójának címe: KÖZART – ahol csak lehet. A műalkotások március 12. és április 10. között tekinthetők meg a megadott helyszíneken.

Az volt a célunk, hogy becsempésszük a kultúrát olyan helyekre, ahol találkozhatnak vele az emberek. Mivel a kiállítótereink, így például a Pécsi Galéria és az m21 Galéria még egy ideig zárva lesznek, úgy döntöttünk, hogy ha a látogatók nem jöhetnek a művészeti helyszínekhez, mi visszük nekik oda a művészetet, ahova csak menni lehet. A március 8-tól életbe lépett korlátozások az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a drogériák nyitvatartását nem szabályozzák, ezért olyan hétköznapi helyszínekre visszük a műalkotásokat, ahol az emberek még a korlátozások idején is megfordulhatnak – számolt be Fekete Valéria, a Zsolnay Örökségkezelő vizuális művészeti vezetője.

Továb a pecsma.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2021-03-16 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.