Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Álmodozzatok csak, panelprolik, a sivatagból nincs menekvés (Aradi Hanga)

Aradi Hanga színikritikája a Janus Egyetemi Színház Az arab éjszaka című előadásáról. Tárnoki Márk rendezését idén októberben mutatta be a JESZ, a jelenlegi korlátozások miatt egyelőre ezt az előadást sem lehet látni.

 

Roland Schimmelpfennig Az arab éjszaka című drámája a kortárs európai drámairodalom egyik kiemelkedő darabja, magyar színházak is előszeretettel tűzik műsorra. Igazi kamaradarab, játszása kihívást és hálás feladatot egyaránt jelent a színészek számára: az öt játszó végig jelen van a színen, a szövegek összemosódása, feszes ritmusa, szakadozottsága, a dramaturgia ide-oda ugráló felépítése megköveteli a színészektől az összes szöveg pontos ismeretét, a folyamatos „készenléti” állapotot. Az előadás sikere nagyban múlik a benne játszó színészek összhangján, kölcsönös bizalmán, a közös játék elfogadásán. A pécsi Janus Egyetemi Színház előadásában mindez megvalósul, sőt kiegészül az apró stúdiótermet plafonig megtöltő lelkesedéssel, a „színpadról” áradó játék örömével, előadók és befogadók közös figyelmével.  

Tovább a szabadpecs.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-11-21 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.